20 Mayıs 2015 Çarşamba

Havuzlu Paspas

Kabaca, motorlu taşıt üretimiyle uğraşan kola otomotiv sektörü denir. Çok geniş çaplı bir sektör olması sebebiyle ülke ve dünya ekonomisine çok büyük katkılar sağlayan bir sektördür. Çünkü otomotiv sektörü beraberinde bir çok sektörle çalıştığı için yalnızca kendisine değil diğer sektörlere de büyük katkılar sağlar. Özellikle petrol sektörünün temel alıcılarından biri olması sebebiyle bu sektöre çok fayda sağlar. Yalnızca ekonomik yönden değil, birlikte çalıştığı sektörleri teknolojik olarak da geliştiren bir sektör olmasıyla, otomotiv alanındaki değişiklikler diğer sektörleri e oldukça etkilemektedir. Aynı zamanda çok fazla insana iş olanağı sağlar.
Dünyada üretilen motorlu taşıtların %70’ini otomobiller oluşturur. Bu yüzden otomobil sektörü, otomotiv sektörünün en temel taşlarındandır. Otomobil sektörü aynı zamanda torpido kaplama ürünleri ve havuzlu paspas gibi aksesuar üretimine de yol açar. Bu da daha çok insan için daha çok iş kolu yaratmak demektir.
Uzay ve havacılık sektöründen sonra en karmaşık teknolojilere sahip olan otomotiv sektörü, araştırma geliştirme anlamında da çok büyük önem taşır. Bünyesine binlerce mühendis çalıştıran şirketler her gün yeni ve daha iyiyi üretmek adına sürekli olarak çalışmaktadırlar. Ayrıca otomobil sektörü beraberinde getirdiği yan sektörlerle ekonomiye katlanarak artan faydalar sağlamaktadır ve bu fayda süreklidir.
Otomobillerin üretilmesiyle otomobillerde kullanılabilecek ya da ihtiyaç duyulabilecek başka ürünler de üretilmeye başlanmıştır. Cep telefonu tutucularından koltuk kılıflarına, havuzlu paspasgibi bir çok aksesuar üretilmekte ve satılmaktadır. Aradığınız bir aksesuar artık çok kolay bir şekilde her yerde bulabilir ve gayet uygun fiyatlara istediğiniz aksesuara sahip olabilirsiniz. Otomotiv sektörü bu bağlamda da hayatımızı kolaylaştıran bir şey haline gelmiştir.
Otomotiv sektörü yalnızca teknolojik ve ekonomik açıdan katkı sağlamaz. Aynı zamanda ülkelerin savunma sanayisinde de büyük rol oynar ve yapılan araştırmalar sonucu elde edilen yeni teknolojiler yalnızca otomotiv sektöründe değil bir çok alanda kullanılır. Otomotiv sektörü ülkelere yaptığı inanılmaz katkılarından ötürü, belli özel politikalarla korunan bir sektördür.

Dünyanın en büyük ve en çok gelişen sektörlerinden biri olan otomotiv sektörü, şüphesiz hepimizi etkileyen bir devdir.