29 Ocak 2015 Perşembe

Kompresör Nedir?



Hemen hemen tüm endüstriyel uygulamalarda kompresör kelimesi ile karşılaşırız. Peki kompresör nedir? Fransızca kökenli bir kelime olan kompresör, gazları veya havayı atmosfer basıncından daha yüksek bir basınçla sıkıştırarak kullanmamızı sağlayan bir çeşit motorlu makinedir. Özellikle gaz türbinleri ve havayla çalışan pnömatik araçlarda kompresör kullanımı büyük önem taşımaktadır. Çünkü gazın sıkıştırılıp sıvılaştırılması için duyulan basınç gücü, sadece kompresör ile elde edilebilmektedir.

Yaygın olarak kullanılan iki farklı kompresör tipi vardır. Bunlardan ilki pistonlu kompresör, ikincisi ise vidalı kompresör olarak adlandırılır. Kullanıldıkları alana göre farklı büyüklük ve versiyonları olsa da, pistonlu kompresör modellerinin başlıca krank, karter, piston ve silindirden oluştuğunu söyleyebiliriz. Krank miline bağlı olan pistonların hareket etmesiyle silindirin içine havayı emerek sisteme yollayan pistonlu hava kompresörü, en yaygın kullanılan kompresörlerin başında yer almaktadır. Vidalı kompresör ise adını ana parçası olan vidadan almaktadır. Günümüzde son model kompresörler olarak lanse edilen vidalı hava kompresörleri, kendi iç sisteminde basıncı artırdığı için pistonlu olanlara göre daha verimli çalıştığı söylenebilir. Öte yandan pistonlu kompresör modellerine nazaran daha pahalı olduğu da aşikardır.


Yaygın olarak kullanılan iki adet kompresörü yukarıda tanımladık. Peki ya başka kompresör çeşitleri yok mudur? Elbette var. Bunlar; hat filtreler, hava kurutucuları, hava tankı, kapasite kontrollü vidalı kompresör, şaseli kompresör, sessiz kompresör, seyyar vidalı kompresör, silobas kompresör, vidalı hava kompresör ve yağsız vidalı kompresör gibi modellerden oluşmaktadır. Görüldüğü üzere çok çeşitli olan kompresör modelleri, çalışma prensibi değiştikçe farklı isimlerle anılmaktadır. Bu durum elbette kompresör fiyatları açısından da farklılıkların oluşmasına neden olmaktadır. Kullanıcıların kompresör seçimlerini yaparken ihtiyaç alanlarını ve kapasite ihtiyaçlarını düşünerek karar vermeleri, bu karara uygun modeller arasında da fiyat karşılaştırması yapmasının önemi bulunmaktadır.

Son model teknoloji ile üretilen yüksek donanımlı kompresörleri ve müşteriye değer veren duruşu ile 100 yıllık bir emeğin sonucu olan Chicago Pneumatic Kompresör, tüm endüstriyel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir markadır. Küresel bir marka olmanın farkındalığı ile hareket eden Chicago Penumatic, kompresör üretimi ile değerli müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaktadır. Eğer siz de hangi kompresörü kullanacağınızdan emin değilseniz, mutlaka Chicago Pneumatic ile tanışmalısınız.



Amatör Kardeşlerin Eğlenceli Şarkısı



Onedio.com'da bu sabah çok güzel bir cover dinledim. Nathan Leach adındaki gencin kız kardeşi ile birlikte seslendirdiği Hero (Family of the Year) parçası, daha şimdiden Youtube'da 3 milyon kişi tarafından izlenmiş durumda. Bu video bence size de iyi gelecek. :)

28 Ocak 2015 Çarşamba

Kaliteli Araba Aksesuarları Arabamaraba.com'da!


Gelişen teknoloji ile birlikte birçok ihtiyacımızı online alışveriş siteleri aracılığı ile gidermeye başladık. Bu yeni satın alma alışkanlığında internet üzerinden yapılan alışverişlerin uygun fiyatlarla gerçekleştirilmesi ve kapıda ödeme yapma gibi güvenlik önlemlerinin büyük etkisi var. Kozmetikten giyime, elektronikten otomotiv sektörüne kadar geniş bir yelpazede artık tüm ihtiyaçlarımızı bu şekilde tamamlıyoruz. İşte Arabamaraba.com'da böylesi bir alışveriş sitesi... Yani hem güvenli, hem de hesaplı...

Araba aksesuar satın almak isteyen tüm sürücülerin ilk online tercihi olan Arabamaraba.com, kaliteli araba aksesuarları ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Ucuz araba aksesuar satın almak isteyenlerin tek adresi olan internet sitesi, kapıda ödeme oto aksesuar seçeneğiyle de bir alkışı hak ediyor bence.

11 Ocak 2015 Pazar

Toyota Aksesuar Farkı




Günümüzün otomotiv devlerinden birisi olan Toyota, 1937 yılından bu yana dünyanın dört bir yanına otomobil üretmektedir. Minivanlardan büyük kamyonlara varana kadar ulaşım ağında hizmet veren araçların değişen alanları için üretim yapan ve büyük bir model kapasitesine sahip olan Toyota, 2007 yılından bu yana dünyanın en büyük ikinci otomobil firması olarak kabul edilmektedir. En çok satılan otomobil markası olarak kendi alanında bir birinciliğe sahip olan Toyota, sahip olduğu prestiji yılların getirdiği profesyonellik ile harmanlayarak müşterilerine sunmaktadır.

Sadece otomotiv sektöründe değil, robotik ve biyoteknoloji sektöründe de aktif rol üstlenen Toyota’nın olağanüstü bir finansal geliri vardır. Bu nedenle sadece kendi müşterileri için değil, Toyota kalitesinden faydalanmak isteyen herkes için Toyota aksesuar üretimi gerçekleştirmektedir. Böylece Toyota yedek parça ve aksesuar üretimi ile de zirveye oturmuş, senelerdir sürücülerin tek gözdesi olmayı başarmıştır. Toyota aksesuarlar sayesinde araçlarında harikulade bir sürüş deneyimi yaşamaya başlayan sürücüler, teknolojik alt yapı yeterliliğinin bir otomobil markası için ne derece önemli olduğunu bir kez daha kavramıştır.

Toyota aksesuarları elbette ki her yerde satılmamaktadır. Öncelikle yetkili Toyota servislerinde, daha sonra da Arabamaraba.com’da bulabileceğiniz Toyota aksesuar modelleri ile eksik araba parçalarınızı tamamlamayı deneyebilirsiniz. Toyota aksesuarları fiyatları da son derece uygun bir görünüme sahiptir. Çünkü ucuz Toyota aksesuar için doğru adres olan Arabamaraba.com’da kesenizi sarsmadan kolaylıkla alışverişinizi tamamlamanın keyfini çıkarabilirsiniz.


Her geçen gün artan rekabet koşullarında ayakta kalmayı başarmış otomotiv markalarının başında yer alan Toyota’nın lisanslı ve tamamen orijinal ürünlerini satan Arabamaraba.com, online alışverişte güvenin adresi konumundadır. Bu nedenle hiçbir kuşku duymaksızın otomobiliniz için alışveriş yapabilir, Toyota aksesuar modellerinden başka daha çok ürünle aracınızın eksikliklerini tamamlayabilirsiniz. Unutmayın, en kaliteli Toyota aksesuar modelleri Arabamaraba.com’dan satın alınır. 

Toyota Aksesuar: http://www.arabamaraba.com/

CES 2015’te Geleceğin Arabaları

Şu günlerde en çok konuşulan şeylerden birisi Amerika Birleşik Devleri’nin Las Vegas şehrinde düzenlenmekte olan CES 2015 elektronik fuarında görücüye çıkan birbirinden inanılmaz ürünler. Teknolojik gelişmelerin sergilendiği bu fuar, özellikle yakın geleceğimizi şekillendirecek ürünlerin tanıtıldığı en önemli organizasyonların başında geliyor. Her teknoloji fuarında olduğu gibi burada da en dikkat çeken firmalardan birisi Toyota’ydı. Toyota özellikle yeni geliştirdiği ve çevreci özelliklere sahip olan “Mirai” modeli ile ilgileri üzerine çekse de, bunun dışında pek çok Toyota aksesuar modelinin tanıtımını da yaptı. Fuarın en ilgi çekici şeyleri arasında tabii ki sürücüsüz araba teknolojileri vardı. Bunun için geliştirilen teknolojilerde de başı çeken Toyota, yakın gelecekte bunun yapılabileceğini duyurdu.


Fuarda pek çok Toyota aksesuar modeli dikkatleri üzerine çekerken, akıllı telefonlar ya da akıllı saatler aracılığıyla kontrol edilebilen arabalar, fuarın ilgi kaynağıydı. Yakın gelecekte Toyota aksesuar modelleri arasında yerini alacak olan bu kontrol mekanizmaları aynı zamanda aracınızın kendi kendine hareket etmesini ve çok kolay bir şekilde içinde sürücü yokken dahi mükemmel park performansını sağlayacaktır. Toyota aksesuar modelleri arasına girecek olan bu ekipmanlar sayesinde aracınızı park yerinden çıkarmak zorunda kalmayacaksınız. Aracınıza ulaşmak için telefonunuzda bulunan uygulama aracılığıyla onu yanınıza çağırmanız, aracınızın sizin yanınıza gelmesi için yeterli olacaktır. Bunun gibi Toyota aksesuar teknolojilerinin yakın bir gelecekte kullanmaya başlanılacağını düşünüyor ve sabırsızlıkla bekliyoruz.



Ne yazık ki her teknolojik gelişmenin uygulanabilmesi ve insan hayatına sokulabilmesi mümkün olmuyor. Genellikle bütçe sıkıntısından ya da bu gelişmelerin çok maliyetli olmasından dolayı bu çalışmalar askıya alınıyor. Tanıtılan bu Toyota aksesuar modellerinin iptal edilmeden hayatımıza girmesini bekliyoruz. Ancak bu gelişmelerinde tabii ki bir maliyeti olacaktır. Yeni geliştirilen bu teknolojilerden sonra Toyota aksesuar fiyatları da doğal olarak değişecektir ve maliyetine göre yeni bir fiyatlandırma yapılacaktır. Özellikle arabaların insan hayatına böyle bir kolaylık sağlayacak olması, bu teknolojileri barındıran arabalarında çok daha yüksek fiyatlı olacağını akıllara getiriyor.