11 Ocak 2015 Pazar

CES 2015’te Geleceğin Arabaları

Şu günlerde en çok konuşulan şeylerden birisi Amerika Birleşik Devleri’nin Las Vegas şehrinde düzenlenmekte olan CES 2015 elektronik fuarında görücüye çıkan birbirinden inanılmaz ürünler. Teknolojik gelişmelerin sergilendiği bu fuar, özellikle yakın geleceğimizi şekillendirecek ürünlerin tanıtıldığı en önemli organizasyonların başında geliyor. Her teknoloji fuarında olduğu gibi burada da en dikkat çeken firmalardan birisi Toyota’ydı. Toyota özellikle yeni geliştirdiği ve çevreci özelliklere sahip olan “Mirai” modeli ile ilgileri üzerine çekse de, bunun dışında pek çok Toyota aksesuar modelinin tanıtımını da yaptı. Fuarın en ilgi çekici şeyleri arasında tabii ki sürücüsüz araba teknolojileri vardı. Bunun için geliştirilen teknolojilerde de başı çeken Toyota, yakın gelecekte bunun yapılabileceğini duyurdu.


Fuarda pek çok Toyota aksesuar modeli dikkatleri üzerine çekerken, akıllı telefonlar ya da akıllı saatler aracılığıyla kontrol edilebilen arabalar, fuarın ilgi kaynağıydı. Yakın gelecekte Toyota aksesuar modelleri arasında yerini alacak olan bu kontrol mekanizmaları aynı zamanda aracınızın kendi kendine hareket etmesini ve çok kolay bir şekilde içinde sürücü yokken dahi mükemmel park performansını sağlayacaktır. Toyota aksesuar modelleri arasına girecek olan bu ekipmanlar sayesinde aracınızı park yerinden çıkarmak zorunda kalmayacaksınız. Aracınıza ulaşmak için telefonunuzda bulunan uygulama aracılığıyla onu yanınıza çağırmanız, aracınızın sizin yanınıza gelmesi için yeterli olacaktır. Bunun gibi Toyota aksesuar teknolojilerinin yakın bir gelecekte kullanmaya başlanılacağını düşünüyor ve sabırsızlıkla bekliyoruz.



Ne yazık ki her teknolojik gelişmenin uygulanabilmesi ve insan hayatına sokulabilmesi mümkün olmuyor. Genellikle bütçe sıkıntısından ya da bu gelişmelerin çok maliyetli olmasından dolayı bu çalışmalar askıya alınıyor. Tanıtılan bu Toyota aksesuar modellerinin iptal edilmeden hayatımıza girmesini bekliyoruz. Ancak bu gelişmelerinde tabii ki bir maliyeti olacaktır. Yeni geliştirilen bu teknolojilerden sonra Toyota aksesuar fiyatları da doğal olarak değişecektir ve maliyetine göre yeni bir fiyatlandırma yapılacaktır. Özellikle arabaların insan hayatına böyle bir kolaylık sağlayacak olması, bu teknolojileri barındıran arabalarında çok daha yüksek fiyatlı olacağını akıllara getiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder