17 Aralık 2014 Çarşamba

Arabamı Korumanın En Etkili Yolu; Maun Kaplama

Arabasına değer veren insanların en çok dikkat ettikleri şeylerin başında arabanın içerisinde bulunan çocuklar gelir. Özellikle çocuklar meraklı yapılarından dolayı arabayı çok fazla kurcalamaya ve aynı zamanda zarar vermeye de meyillidirler. Bu yüzden ben de arabada çocukları çok fazla yalnız bırakmamaya ve kontrol etmeye çalışırım. Çünkü arabada oluşacak çizikler konusunda çok hassasım ve bir yerden sonra o çizikler sürekli olarak gözüme batmaya başlıyor. Bundan dolayı da bu konuya çok fazla ihtimam gösteriyorum. Ancak insan ne kadar dikkatli olursa olsun bazı şeylerin önüne geçemeyebiliyor. Benim arabamın torpidosu içinde geçerli olan tam olarak buydu.


Ne yazık ki oğlum arabanın kapılarının açık kaldığı bir anda bize hiç çaktırmadan kendini arabaya atmış ve keyfine göre içeride oynamaya başlamış. Onun için eğlenceli olan bu durum eline geçirdiği kalem ile torpidoda boylu boyunca çizikler oluşturduktan sonra benim için tüm eğlencesi kaybetmişti. Bu yaştaki bir çocuğa bunu ne için yaptığı soramayacak olduğum için bu çiziklerin bir çaresine bakmam gerekiyordu. Torpidolardaki ufak çizikler için torpido kapatıcılar kullanılıyor ancak bunlar ne yazık ki böyle bir çizik için çok fazla etkili olamazdı. Tüm torpidoyu değiştirmekte çok masraflı olacağı için ben de buraya maun kaplama yaptırmaya karar verdim. Maun kaplama fiyat olarak diğer kaplama modellerine göre de çok uygun olduğu için benim açımdan en avantajlısı o olarak görünüyordu.


Hatta maun kaplama aksesuarları satın alarak, bu maun kaplama işini kendim yapmaya karar verdim ve iyi ki de öyle yapmışım. Bu sayede işçilik ücreti vermekten de kurtuldum ve çok kolay bir şekilde arabamın torpidosuna maun kaplama yaptım. Maun kaplama modellerinin en sevdiğim özelliği ise hem şık olması hem izleri kapatması hem de bir daha çocukların ne kadar zorlarlarsa zorlasınlar çizilmeyecek ya da kırılmayacak kadar dayanıklı olması. Üstelik istediğin zaman maun kaplama modelini çok kolay bir şekilde söküp yerine yenisini takabilirim. Ayrıca bu maun kaplama modelleri söküldüğünde yerinde hiçbir şekilde iz bırakmaması da çok büyük bir artı. Siz de arabanızdaki böyle çiziklerden kurtulmak istiyorsanız, hemen maun kaplama modellerini kullanmaya başlayabilirsiniz.



16 Aralık 2014 Salı

Fiat'tan Nostalji Severlere Müjde!

Klasik otomobillerin bizi geçmişe doğru çıkardığı nostaljik yolculuklar bir yana, günümüz teknolojisine taş çıkartan estetik görünümlerine sanırım vurulmayan yoktur diye düşünüyorum. İşte bu nedenle benim gibi nostaljik araba tutkunlarına güzel bir haberim var! Fiat'tan nostaljik araç sevenler için yeni bir otomobil haberi geldi. 2013 yılında ilk resmi bilgilerine ulaşılan, 2015 yılının ilk yarısında ise piyasaya sürülecek olan araç, spor süspansiyonlara ve klasik torpido kaplama detaylarına sahip.

Özel jantları, kahverengi araç torpido kaplama ayrıntıları ve 5'li düz vitesi ile günümüz teknolojisi ile modernize edilmiş olan bu araç, benim gibi nostalji tutkunları için bulunmaz fırsatlar sunuyor. Beyaz, açık yeşil ve açık mavi gibi renklerle piyasaya sürülecek olan bu araç sayesinde yollara da farklı bir renk geleceğe benziyor. Özellikle klasik otomobillerin torpido kaplama modellerine bayılan biri olarak, araçlara nostaljik bir estetik anlayışının geleceğine fazlasıyla sevinmiş durumdayım.


Fiat'ın klasik otomobil sevdalıları için yaptığı bu güzellik sayesinde ben de arabamı bu modernleştirilmiş klasik araba ile değiştirmeyi düşünüyorum. Fakat değiştiremeyenler için de pratik bir önerim var. Arabamaraba.com'da satılan torpido kaplama modelleri, renk segmentleri bakımından aracınıza nostaljik bir dokunuş sağlamayı başaracak düzeydedir. Yani aracınıza yeni bir torpido kaplama yaptırmak istiyorsanız, mutlaka bu araç torpido kaplama çeşitlerini tercih edin. Böylece daha az maliyetlerle aracınızın içini kaplatarak kişisel zevklerinizi ortaya koyabilirsiniz.

10 Aralık 2014 Çarşamba

Araba Aksesuarları Tercih Farklılıkları

Uzun yıllar boyunca otomotiv sektöründe çalışmış biri olarak, araba aksesuarları konusunda yeterince bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. Hatta sahip olduğu araba markasına göre müşterinin ne isteyebileceğini dahi çoğu zaman tahmin edebilirim. Bu da elbette kendi çapımda çıkarımlar yapmama neden olarak kadın ve erkek sürücülerin araba aksesuarları seçimlerini ayırt edebilmemi sağladı. Örneğin kadın sürücüler daha çok aracın içini güzelleştirecek araba aksesuarları tercih ederken, erkek sürücülerin krom kaplama ve torpido kaplama gibi araba aksesuarları üzerinde durarak işlevselliği ön plana çıkardıklarını söyleyebilirim.

Kadın ve erkek sürücülerin arasındaki tercih farkı, elbette benim de onlara her defasında daha farklı ürünler tavsiye etmemi sağlamıştır. Kadın sürücüler için telefon tutucu, oto koltuk minderi, oto koltuk kılıfı ve aracın torpidosuna yapıştırılabilen çok amaçlı kese gibi ürünlere ağırlık verdim. Erkek sürücüler için de oto bagaj havuzu, araba paspası, oto bakım ürünleri ve torpido kaplama malzemeleri gibi ürün gruplarını ön plana çıkardım. Böylece zamanla kar elde ettim ve işleri büyüterek ucuz araba aksesuarları satışı yaparak sürümden kazanma yolunda ilerlemeye başladım. Oysa ki günümüzde internetten de bu tip ihtiyaçları kolayca gidermek mümkün. Hatta ben de kimi zamanlarda tedarik amacıyla bu tip internetten alışveriş sitelerini tercih ettiğim oluyor. Özellikle de Arabamaraba.com'u bu alanda çok başarılı bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim.

Arabamaraba.com beni tedarik aşamasında hiçbir şekilde yarı yolda bırakmadı. Verilen siparişleri 3 iş günü içerisinde kargo ile adrese teslim etme sözünü tuttu ve ne kadar doğru bir karar aldığımı anlamamı sağladı. Gerçekten de hem kendim için hem de zaman zaman iş yerim için tercih ettiğim bu marka, araba aksesuarları açısından internetin bir numaralı e-ticaret sitesidir. Size de tavsiye ederim.

Araba Aksesuarları: http://www.arabamaraba.com/

2 Aralık 2014 Salı

Geniş Ailelere Özel Otomobil

Ülkemizde satılan binek arabalar arasında en geniş bagaj hacmine sahip olanlardan birisi yani en çok aile arabası olan model yeni Skoda Octavia’dır. Skoda’nın en çok tercih edilen modellerinden birisi olan bu Octavia, özellikle geniş bagaj hacmi ile ön plana çıkmaktadır. Yaklaşık olarak 560 Litrelik bir bagaj hacmine sahip olan bu Yeni Skoda Octavia, geniş aileler için vazgeçilmez bir araba konumundadır. Her ailenin tercih edeceği bu arabanın bagajı, bagaj havuzu kullanarak desteklendiğinde kullanım olarak da çok rahatlayacaktır. Bu yüzden Yeni Skoda Octavia, en çok satan aile otomobillerinden de birisidir. Bu araba modelini satın alanların büyük bir kesimi geniş bagaj hacmi dolayısıyla tercih ettiği için en çok satılan bagaj havuzu modeli de bu arabaya ait olan bagaj havuzu modelidir.



Yeni Skoda Octavia, geniş bagaj hacmi dışında yakıt tüketimi olarak da sınıfında bulunana diğer arabalara göre çok daha caziptir. Özellikle şehir içi 100 km’de 5,9 şehir dışı ise 4,4 litre yakıt tüketimi yapması da onu öne geçiren faktörlerden birisidir. 1,2 ile 1,6 arası değişen silindir hacmine sahip olan araba cüssesine göre çok iyi bir performans sergilemektedir. Bunun yanında Skoda markasının dayanıklılığı ve yaygın servis ağı düşünüldüğünde de geniş aileler için son dönemde tercih edilebilecek en başarılı arabalar arasında gösterilmektedir. Sizin de geniş bir arabaya ihtiyacınız varsa tercihinizi Yeni Skoda Octavia’dan yana kullanabilirsiniz.