13 Kasım 2014 Perşembe

Temiz Araba İçin Bagaj Havuzu Kullanın

Günümüzde araba kullanmanın en büyük avantajı bir yerden bir yere giderken eşya taşımakta zorlanmayacak olmaktır. En azından benim için araba kullanmak neredeyse bununla eş değer. İş hayatımda da sık sık araba ile bir şeyler taşımak zorunda kaldığım için bir nevi araba benim için eşya taşıma aracı diyebilirim. Bu yüzden arabamın bagajında kullandığım ürünlere de dikkat ediyorum. Arabamla taşıdığım eşyalar arabanın bagajının çok fazla kirlenmesini neden olduğu için en fazla iki günde bir bu bagaj kısmını temizlemek zorunda kalıyorum. BU kadar zahmetli bir işle uğraşmak insanı bir yerden sonra bıktırabiliyor. Ben de bıkma seviyesine gelmeye başlamıştım ki, internetten oto bakım ürünleri alırken, bagaj havuzu diye bir araba paspası gördüm.



Arabada bagaj paspası olarak kullanılan bu bagaj havuzu her araba modeli için ayrı üretilmiş oluyor ve bagaja tam uyum sağlıyor. Yani bagaj havuzunun kenarından, kıyısından altına bir sıvı geçişi ya da toz geçişi mümkün olmuyor. Bu sayede bagajı temizlemek çok daha kolay ve pratik bir hal alıyor. Üstelik bu bagaj havuzu kenarlarındaki oluklar ve yükseltiler sayesinde bagaj içerisinde dökülen tüm sıvıların bagaj havuzu içerisinde kalmasını sağlar bu da ortalığın daha da kirlenmemesi için çok büyük bir önlemdir. Arabada bagaj havuzu kullanmaya başladığımdan beri arabayı çok daha kolay bir şekilde temizliyorum ve beni eskisi kadar uğraştırmıyor. Özellikle bagajı temizlemek için sadece bagaj havuzu modelini söküyorum ve suya tutuyorum.


Bagaj Havuzu Ne İşe Yarar?    

Ben kendi arabamda bagaj havuzu kullanamaya başladıktan sonra fark ettim ki daha pek çok insanın bagaj havuzundan haberi dahi yok ve bagaj havuzunun ne işe yaradığını bilmiyorlar. Bagaj havuz, normal bagaj paspası yerine kullanılıyor ve en büyük artısı sabitlenebildiği için normal araba paspası modelleri gibi kayma yapmaması. Bunun yanında kenarlarında bulunan yükseltiler sayesinde içine dökülen herhangi bir şeyin dışarı çıkmasını ve arabayı kirletmesini engelliyor. Bu kadar çok avantajı olması ve bagaj havuzu fiyatları ile araba paspası fiyatları arasında çok fazla bir fark bulunmaması bu ürünlerin tercih edilmesi için en büyük etken olarak karşımıza çıkıyor.
bagaj havuzu: http://www.arabamaraba.com/bagaj-havuzu-ve-urunleri

BMW, Sokak Lambasıyla Şarj Edilebilen Araba Üretecek

 Özellikle son günlerde araba markaları arasında son derece popüler olan bir akım var. O da elektrikle şarj edilebilen arabaların icat edilmesi! Bu fikir şimdilik size ''geleceğe dönüş'' filminden fırlayıp gelmiş gibi görünebilir, ancak hiç de öyle değil. Çünkü petrol kaynaklarının azalması ile artan benzin fiyatları, tüketiciler kadar üreticileri de gelecek için daha farklı yollar denemeye ve bunun için araştırmalar yapmayı mecbur kılıyor. Ayrıca egzoz dumanının atmosfere verdiği zarar da ortada...


Dünyayı daha yaşanılır bir yer kılmak için başlatılan şarjlı araba projesi, BMW'nin ilk somut adımı atması ile bir gerçeklik kazandı. Alman otomotiv firması BMW, ürettikleri yeni elektrikli otomobillerin sokak lambaları vasıtasıyla şarj edilebilir olacağını açıklayarak tartışmalara son noktayı koymayı başardı. Çünkü elektrikli araba üreten, ancak şarj sıkıntısı nedeniyle bir türlü yaygınlaştırılamayan ve piyasaya süremeyen birçok marka var. Oysa ki BMW, elektrikli arabalarda şarj sıkıntısını sokak lambaları ile çözebilmek için çalışmaya başladıklarını açıklayarak prestijine prestij katmayı başardı. BMW'nin yaptığı açıklamaya göre, sokak lambaları verimli LED kaynaklarla desteklenerek elektrikli arabaları şarj edebilecek kapasiteye yükseltilmesi durumunda tüm sorunlar çözülmüş olacak. Elektrikli arabasını bu şekilde şarj eden sürücüler ise akıllı telefonları yardımıyla ödemeyi gerçekleştirebilecekler.


2015 yılından itibaren ilk olarak Almanya'nın Münih kentinde denenecek olan bu yeni proje, başarılı olduğu takdirde elektrikli araba kullanan insanların sayısında ciddi bir artışın yaşanmasına da neden olabilecek. Araba aksesuarları açısından değişen hiçbir şeyin olmayacağını ayrıca açıklayan marka, gelecek için güzel haberler vermeye devam edeceklerini de ekleyerek araba sevenlerin beğenisini bir kez daha kazanmayı başarmış görünüyor.

12 Kasım 2014 Çarşamba

Aracınızda Bulunması Gereken Oto Bagaj Ürünleri


Aracınızla şehirler arası yolculuklara çıkın ya da çıkmayın, bagajınızda mutlaka bulunması gereken bir takım ürünler vardır. Bu ürünler bir yandan sürüş keyfinizin bozulma olasılığına karşın sizi koruyacak özelliklere, bir yandan da aracınızın bakımı için gündelik olarak ihtiyaç duyabileceğiniz seçeneklere sahiptir. Yani bir otomobilin hareket edebilmesi için benzine ne derece ihtiyacı varsa, aracın güvenliği ve sizin ihtiyaçlarınızın için de oto bagaj ürünleri modellerine o derece ihtiyacı vardır. Bu nedenle her sürücünün aracında mutlaka bir oto bagaj çantası bulunmalıdır.

Peki ya bu bagaj çantasında bulunması gereken ürünler nelerdir?


Oto bagaj çantasında mutlaka ufak bir adet ilk yardım çantası bulunmalıdır. Bu ilk yardım çantasının içerisinde sargı bezi, tentürdiyot, oksijenli su, pamuk, ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaç, asprin, çengelli iğne, makas, yara bandı, el feneri, düdük ve bir ilk yardım el kitabı mutlaka bulundurulmalıdır. Oto bagaj çantasında bulunması gereken bir diğer ürün ise gene ufak bir alet çantasıdır. Bu çantanın içerisinde herhangi bir arıza anında otomobilinize müdahale etmenizi sağlayacak ürünler bulunmalıdır. Bu ürünler; tornavida, çekiç pense, izole bant, japon yapıştırıcısı, vida, çivi, somun, ingiliz anahtarı ve karlı günlerde tekerleğe takmak için tekerlek zinciri mutlaka bulundurulmalıdır. Ayrıca yedek tekerlek ve tekerleği takmayı kolaylaştıracak aletler de hazır bulunmalıdır. Oto bagaj ürünleri arasında mutlaka bulunması gereken bir diğer ürün ise yangın söndürme aletidir.

Yukarıda yer alan ihtiyaç listesinde acil durumlarda canınızı korumanız için ihtiyaç duyacağınız oto bagaj ürünlerine yer verilmiştir. Tüm ürünlerin derli toplu olması ve bagajınızda fazla yer kaplamaması için ürünleri büyükçe bir çantaya yerleştirmenizde fayda vardır. Aksi takdirde baş edilemez bir dağınıklık oluşabilir.

Oto Bagaj Ürünleri: http://www.arabamaraba.com/K129,bagaj-urunleri.htm

3 Kasım 2014 Pazartesi

Kadın Sürücülerin Araba Kullanırken Yaptıkları Hatalar


Erkekler arasında kadın sürücülerin hep dikkatsiz oluşlarından ve kaza yapmalarından dem vurulduğunu eminim siz de biliyorsunuzdur. Esasında son derece kaba bulduğum kimi çıkarımların, genele mal edilmediği müddetçe doğrulup paylarının olmadığını da inkar edemem. Peki ya bir kadın sürücü tarafından sıklıkla yapılan hatalar nelerdir?
  • Kadın sürücülerimiz ne yazık ki dikiz ayna kontrollerini yapmıyor, ya da önemsemiyorlar. Oysa ki trafikte öndeki aracı kontrol etmek kadar, arkadan gelen araçları da kontrol etmenin büyük bir öneme sahip olduğunu söylemek mümkün. Aksi takdirde ani yapılan bir fren hamlesinin sonucunda arabanıza arkadan çarpılabilir.
  • Erkek sürücülerin isyan ettiği bir diğer konu da kadın sürücülerin araba hareket halindeyken makyaj yapmaya çalışmaları! Anlık bir dikkat dağınıklığı neticesinde hem kendi hayatını hem de başkalarının hayatını riske atan bu hareket, trafik kazalarına sebep veren davranışlardan birisi olarak kabul ediliyor. Gerçekten de araba sürerken makyaj yapmaya çalışmak ne kadar mantıklı olabilir ki?!
  • Ne yazık ki yapılan hatalardan birisi de arabayı direksiyona yapışık bir şekilde sürmeye çalışmak! Bu durumda direksiyon hakimiyetinin ciddi manada tehlikeye girdiğini söylemek mümkündür.
  • Kadın sürücüleri zorlayan son durumun da aracı park etmek olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle aracını park etmeye çalışırken çizen birçok bayanın, oto bakım ürünleri ile bu çizikleri kapatmaya çalışmasını da normal, hatta doğru bir seçim olarak karşılamak gerekiyor.