3 Kasım 2014 Pazartesi

Kadın Sürücülerin Araba Kullanırken Yaptıkları Hatalar


Erkekler arasında kadın sürücülerin hep dikkatsiz oluşlarından ve kaza yapmalarından dem vurulduğunu eminim siz de biliyorsunuzdur. Esasında son derece kaba bulduğum kimi çıkarımların, genele mal edilmediği müddetçe doğrulup paylarının olmadığını da inkar edemem. Peki ya bir kadın sürücü tarafından sıklıkla yapılan hatalar nelerdir?
  • Kadın sürücülerimiz ne yazık ki dikiz ayna kontrollerini yapmıyor, ya da önemsemiyorlar. Oysa ki trafikte öndeki aracı kontrol etmek kadar, arkadan gelen araçları da kontrol etmenin büyük bir öneme sahip olduğunu söylemek mümkün. Aksi takdirde ani yapılan bir fren hamlesinin sonucunda arabanıza arkadan çarpılabilir.
  • Erkek sürücülerin isyan ettiği bir diğer konu da kadın sürücülerin araba hareket halindeyken makyaj yapmaya çalışmaları! Anlık bir dikkat dağınıklığı neticesinde hem kendi hayatını hem de başkalarının hayatını riske atan bu hareket, trafik kazalarına sebep veren davranışlardan birisi olarak kabul ediliyor. Gerçekten de araba sürerken makyaj yapmaya çalışmak ne kadar mantıklı olabilir ki?!
  • Ne yazık ki yapılan hatalardan birisi de arabayı direksiyona yapışık bir şekilde sürmeye çalışmak! Bu durumda direksiyon hakimiyetinin ciddi manada tehlikeye girdiğini söylemek mümkündür.
  • Kadın sürücüleri zorlayan son durumun da aracı park etmek olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle aracını park etmeye çalışırken çizen birçok bayanın, oto bakım ürünleri ile bu çizikleri kapatmaya çalışmasını da normal, hatta doğru bir seçim olarak karşılamak gerekiyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder