13 Kasım 2014 Perşembe

BMW, Sokak Lambasıyla Şarj Edilebilen Araba Üretecek

 Özellikle son günlerde araba markaları arasında son derece popüler olan bir akım var. O da elektrikle şarj edilebilen arabaların icat edilmesi! Bu fikir şimdilik size ''geleceğe dönüş'' filminden fırlayıp gelmiş gibi görünebilir, ancak hiç de öyle değil. Çünkü petrol kaynaklarının azalması ile artan benzin fiyatları, tüketiciler kadar üreticileri de gelecek için daha farklı yollar denemeye ve bunun için araştırmalar yapmayı mecbur kılıyor. Ayrıca egzoz dumanının atmosfere verdiği zarar da ortada...


Dünyayı daha yaşanılır bir yer kılmak için başlatılan şarjlı araba projesi, BMW'nin ilk somut adımı atması ile bir gerçeklik kazandı. Alman otomotiv firması BMW, ürettikleri yeni elektrikli otomobillerin sokak lambaları vasıtasıyla şarj edilebilir olacağını açıklayarak tartışmalara son noktayı koymayı başardı. Çünkü elektrikli araba üreten, ancak şarj sıkıntısı nedeniyle bir türlü yaygınlaştırılamayan ve piyasaya süremeyen birçok marka var. Oysa ki BMW, elektrikli arabalarda şarj sıkıntısını sokak lambaları ile çözebilmek için çalışmaya başladıklarını açıklayarak prestijine prestij katmayı başardı. BMW'nin yaptığı açıklamaya göre, sokak lambaları verimli LED kaynaklarla desteklenerek elektrikli arabaları şarj edebilecek kapasiteye yükseltilmesi durumunda tüm sorunlar çözülmüş olacak. Elektrikli arabasını bu şekilde şarj eden sürücüler ise akıllı telefonları yardımıyla ödemeyi gerçekleştirebilecekler.


2015 yılından itibaren ilk olarak Almanya'nın Münih kentinde denenecek olan bu yeni proje, başarılı olduğu takdirde elektrikli araba kullanan insanların sayısında ciddi bir artışın yaşanmasına da neden olabilecek. Araba aksesuarları açısından değişen hiçbir şeyin olmayacağını ayrıca açıklayan marka, gelecek için güzel haberler vermeye devam edeceklerini de ekleyerek araba sevenlerin beğenisini bir kez daha kazanmayı başarmış görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder