12 Kasım 2014 Çarşamba

Aracınızda Bulunması Gereken Oto Bagaj Ürünleri


Aracınızla şehirler arası yolculuklara çıkın ya da çıkmayın, bagajınızda mutlaka bulunması gereken bir takım ürünler vardır. Bu ürünler bir yandan sürüş keyfinizin bozulma olasılığına karşın sizi koruyacak özelliklere, bir yandan da aracınızın bakımı için gündelik olarak ihtiyaç duyabileceğiniz seçeneklere sahiptir. Yani bir otomobilin hareket edebilmesi için benzine ne derece ihtiyacı varsa, aracın güvenliği ve sizin ihtiyaçlarınızın için de oto bagaj ürünleri modellerine o derece ihtiyacı vardır. Bu nedenle her sürücünün aracında mutlaka bir oto bagaj çantası bulunmalıdır.

Peki ya bu bagaj çantasında bulunması gereken ürünler nelerdir?


Oto bagaj çantasında mutlaka ufak bir adet ilk yardım çantası bulunmalıdır. Bu ilk yardım çantasının içerisinde sargı bezi, tentürdiyot, oksijenli su, pamuk, ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaç, asprin, çengelli iğne, makas, yara bandı, el feneri, düdük ve bir ilk yardım el kitabı mutlaka bulundurulmalıdır. Oto bagaj çantasında bulunması gereken bir diğer ürün ise gene ufak bir alet çantasıdır. Bu çantanın içerisinde herhangi bir arıza anında otomobilinize müdahale etmenizi sağlayacak ürünler bulunmalıdır. Bu ürünler; tornavida, çekiç pense, izole bant, japon yapıştırıcısı, vida, çivi, somun, ingiliz anahtarı ve karlı günlerde tekerleğe takmak için tekerlek zinciri mutlaka bulundurulmalıdır. Ayrıca yedek tekerlek ve tekerleği takmayı kolaylaştıracak aletler de hazır bulunmalıdır. Oto bagaj ürünleri arasında mutlaka bulunması gereken bir diğer ürün ise yangın söndürme aletidir.

Yukarıda yer alan ihtiyaç listesinde acil durumlarda canınızı korumanız için ihtiyaç duyacağınız oto bagaj ürünlerine yer verilmiştir. Tüm ürünlerin derli toplu olması ve bagajınızda fazla yer kaplamaması için ürünleri büyükçe bir çantaya yerleştirmenizde fayda vardır. Aksi takdirde baş edilemez bir dağınıklık oluşabilir.

Oto Bagaj Ürünleri: http://www.arabamaraba.com/K129,bagaj-urunleri.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder