17 Aralık 2014 Çarşamba

Arabamı Korumanın En Etkili Yolu; Maun Kaplama

Arabasına değer veren insanların en çok dikkat ettikleri şeylerin başında arabanın içerisinde bulunan çocuklar gelir. Özellikle çocuklar meraklı yapılarından dolayı arabayı çok fazla kurcalamaya ve aynı zamanda zarar vermeye de meyillidirler. Bu yüzden ben de arabada çocukları çok fazla yalnız bırakmamaya ve kontrol etmeye çalışırım. Çünkü arabada oluşacak çizikler konusunda çok hassasım ve bir yerden sonra o çizikler sürekli olarak gözüme batmaya başlıyor. Bundan dolayı da bu konuya çok fazla ihtimam gösteriyorum. Ancak insan ne kadar dikkatli olursa olsun bazı şeylerin önüne geçemeyebiliyor. Benim arabamın torpidosu içinde geçerli olan tam olarak buydu.


Ne yazık ki oğlum arabanın kapılarının açık kaldığı bir anda bize hiç çaktırmadan kendini arabaya atmış ve keyfine göre içeride oynamaya başlamış. Onun için eğlenceli olan bu durum eline geçirdiği kalem ile torpidoda boylu boyunca çizikler oluşturduktan sonra benim için tüm eğlencesi kaybetmişti. Bu yaştaki bir çocuğa bunu ne için yaptığı soramayacak olduğum için bu çiziklerin bir çaresine bakmam gerekiyordu. Torpidolardaki ufak çizikler için torpido kapatıcılar kullanılıyor ancak bunlar ne yazık ki böyle bir çizik için çok fazla etkili olamazdı. Tüm torpidoyu değiştirmekte çok masraflı olacağı için ben de buraya maun kaplama yaptırmaya karar verdim. Maun kaplama fiyat olarak diğer kaplama modellerine göre de çok uygun olduğu için benim açımdan en avantajlısı o olarak görünüyordu.


Hatta maun kaplama aksesuarları satın alarak, bu maun kaplama işini kendim yapmaya karar verdim ve iyi ki de öyle yapmışım. Bu sayede işçilik ücreti vermekten de kurtuldum ve çok kolay bir şekilde arabamın torpidosuna maun kaplama yaptım. Maun kaplama modellerinin en sevdiğim özelliği ise hem şık olması hem izleri kapatması hem de bir daha çocukların ne kadar zorlarlarsa zorlasınlar çizilmeyecek ya da kırılmayacak kadar dayanıklı olması. Üstelik istediğin zaman maun kaplama modelini çok kolay bir şekilde söküp yerine yenisini takabilirim. Ayrıca bu maun kaplama modelleri söküldüğünde yerinde hiçbir şekilde iz bırakmaması da çok büyük bir artı. Siz de arabanızdaki böyle çiziklerden kurtulmak istiyorsanız, hemen maun kaplama modellerini kullanmaya başlayabilirsiniz.



16 Aralık 2014 Salı

Fiat'tan Nostalji Severlere Müjde!

Klasik otomobillerin bizi geçmişe doğru çıkardığı nostaljik yolculuklar bir yana, günümüz teknolojisine taş çıkartan estetik görünümlerine sanırım vurulmayan yoktur diye düşünüyorum. İşte bu nedenle benim gibi nostaljik araba tutkunlarına güzel bir haberim var! Fiat'tan nostaljik araç sevenler için yeni bir otomobil haberi geldi. 2013 yılında ilk resmi bilgilerine ulaşılan, 2015 yılının ilk yarısında ise piyasaya sürülecek olan araç, spor süspansiyonlara ve klasik torpido kaplama detaylarına sahip.

Özel jantları, kahverengi araç torpido kaplama ayrıntıları ve 5'li düz vitesi ile günümüz teknolojisi ile modernize edilmiş olan bu araç, benim gibi nostalji tutkunları için bulunmaz fırsatlar sunuyor. Beyaz, açık yeşil ve açık mavi gibi renklerle piyasaya sürülecek olan bu araç sayesinde yollara da farklı bir renk geleceğe benziyor. Özellikle klasik otomobillerin torpido kaplama modellerine bayılan biri olarak, araçlara nostaljik bir estetik anlayışının geleceğine fazlasıyla sevinmiş durumdayım.


Fiat'ın klasik otomobil sevdalıları için yaptığı bu güzellik sayesinde ben de arabamı bu modernleştirilmiş klasik araba ile değiştirmeyi düşünüyorum. Fakat değiştiremeyenler için de pratik bir önerim var. Arabamaraba.com'da satılan torpido kaplama modelleri, renk segmentleri bakımından aracınıza nostaljik bir dokunuş sağlamayı başaracak düzeydedir. Yani aracınıza yeni bir torpido kaplama yaptırmak istiyorsanız, mutlaka bu araç torpido kaplama çeşitlerini tercih edin. Böylece daha az maliyetlerle aracınızın içini kaplatarak kişisel zevklerinizi ortaya koyabilirsiniz.

10 Aralık 2014 Çarşamba

Araba Aksesuarları Tercih Farklılıkları

Uzun yıllar boyunca otomotiv sektöründe çalışmış biri olarak, araba aksesuarları konusunda yeterince bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. Hatta sahip olduğu araba markasına göre müşterinin ne isteyebileceğini dahi çoğu zaman tahmin edebilirim. Bu da elbette kendi çapımda çıkarımlar yapmama neden olarak kadın ve erkek sürücülerin araba aksesuarları seçimlerini ayırt edebilmemi sağladı. Örneğin kadın sürücüler daha çok aracın içini güzelleştirecek araba aksesuarları tercih ederken, erkek sürücülerin krom kaplama ve torpido kaplama gibi araba aksesuarları üzerinde durarak işlevselliği ön plana çıkardıklarını söyleyebilirim.

Kadın ve erkek sürücülerin arasındaki tercih farkı, elbette benim de onlara her defasında daha farklı ürünler tavsiye etmemi sağlamıştır. Kadın sürücüler için telefon tutucu, oto koltuk minderi, oto koltuk kılıfı ve aracın torpidosuna yapıştırılabilen çok amaçlı kese gibi ürünlere ağırlık verdim. Erkek sürücüler için de oto bagaj havuzu, araba paspası, oto bakım ürünleri ve torpido kaplama malzemeleri gibi ürün gruplarını ön plana çıkardım. Böylece zamanla kar elde ettim ve işleri büyüterek ucuz araba aksesuarları satışı yaparak sürümden kazanma yolunda ilerlemeye başladım. Oysa ki günümüzde internetten de bu tip ihtiyaçları kolayca gidermek mümkün. Hatta ben de kimi zamanlarda tedarik amacıyla bu tip internetten alışveriş sitelerini tercih ettiğim oluyor. Özellikle de Arabamaraba.com'u bu alanda çok başarılı bulduğumu söylemeden geçemeyeceğim.

Arabamaraba.com beni tedarik aşamasında hiçbir şekilde yarı yolda bırakmadı. Verilen siparişleri 3 iş günü içerisinde kargo ile adrese teslim etme sözünü tuttu ve ne kadar doğru bir karar aldığımı anlamamı sağladı. Gerçekten de hem kendim için hem de zaman zaman iş yerim için tercih ettiğim bu marka, araba aksesuarları açısından internetin bir numaralı e-ticaret sitesidir. Size de tavsiye ederim.

Araba Aksesuarları: http://www.arabamaraba.com/

2 Aralık 2014 Salı

Geniş Ailelere Özel Otomobil

Ülkemizde satılan binek arabalar arasında en geniş bagaj hacmine sahip olanlardan birisi yani en çok aile arabası olan model yeni Skoda Octavia’dır. Skoda’nın en çok tercih edilen modellerinden birisi olan bu Octavia, özellikle geniş bagaj hacmi ile ön plana çıkmaktadır. Yaklaşık olarak 560 Litrelik bir bagaj hacmine sahip olan bu Yeni Skoda Octavia, geniş aileler için vazgeçilmez bir araba konumundadır. Her ailenin tercih edeceği bu arabanın bagajı, bagaj havuzu kullanarak desteklendiğinde kullanım olarak da çok rahatlayacaktır. Bu yüzden Yeni Skoda Octavia, en çok satan aile otomobillerinden de birisidir. Bu araba modelini satın alanların büyük bir kesimi geniş bagaj hacmi dolayısıyla tercih ettiği için en çok satılan bagaj havuzu modeli de bu arabaya ait olan bagaj havuzu modelidir.



Yeni Skoda Octavia, geniş bagaj hacmi dışında yakıt tüketimi olarak da sınıfında bulunana diğer arabalara göre çok daha caziptir. Özellikle şehir içi 100 km’de 5,9 şehir dışı ise 4,4 litre yakıt tüketimi yapması da onu öne geçiren faktörlerden birisidir. 1,2 ile 1,6 arası değişen silindir hacmine sahip olan araba cüssesine göre çok iyi bir performans sergilemektedir. Bunun yanında Skoda markasının dayanıklılığı ve yaygın servis ağı düşünüldüğünde de geniş aileler için son dönemde tercih edilebilecek en başarılı arabalar arasında gösterilmektedir. Sizin de geniş bir arabaya ihtiyacınız varsa tercihinizi Yeni Skoda Octavia’dan yana kullanabilirsiniz.

13 Kasım 2014 Perşembe

Temiz Araba İçin Bagaj Havuzu Kullanın

Günümüzde araba kullanmanın en büyük avantajı bir yerden bir yere giderken eşya taşımakta zorlanmayacak olmaktır. En azından benim için araba kullanmak neredeyse bununla eş değer. İş hayatımda da sık sık araba ile bir şeyler taşımak zorunda kaldığım için bir nevi araba benim için eşya taşıma aracı diyebilirim. Bu yüzden arabamın bagajında kullandığım ürünlere de dikkat ediyorum. Arabamla taşıdığım eşyalar arabanın bagajının çok fazla kirlenmesini neden olduğu için en fazla iki günde bir bu bagaj kısmını temizlemek zorunda kalıyorum. BU kadar zahmetli bir işle uğraşmak insanı bir yerden sonra bıktırabiliyor. Ben de bıkma seviyesine gelmeye başlamıştım ki, internetten oto bakım ürünleri alırken, bagaj havuzu diye bir araba paspası gördüm.



Arabada bagaj paspası olarak kullanılan bu bagaj havuzu her araba modeli için ayrı üretilmiş oluyor ve bagaja tam uyum sağlıyor. Yani bagaj havuzunun kenarından, kıyısından altına bir sıvı geçişi ya da toz geçişi mümkün olmuyor. Bu sayede bagajı temizlemek çok daha kolay ve pratik bir hal alıyor. Üstelik bu bagaj havuzu kenarlarındaki oluklar ve yükseltiler sayesinde bagaj içerisinde dökülen tüm sıvıların bagaj havuzu içerisinde kalmasını sağlar bu da ortalığın daha da kirlenmemesi için çok büyük bir önlemdir. Arabada bagaj havuzu kullanmaya başladığımdan beri arabayı çok daha kolay bir şekilde temizliyorum ve beni eskisi kadar uğraştırmıyor. Özellikle bagajı temizlemek için sadece bagaj havuzu modelini söküyorum ve suya tutuyorum.


Bagaj Havuzu Ne İşe Yarar?    

Ben kendi arabamda bagaj havuzu kullanamaya başladıktan sonra fark ettim ki daha pek çok insanın bagaj havuzundan haberi dahi yok ve bagaj havuzunun ne işe yaradığını bilmiyorlar. Bagaj havuz, normal bagaj paspası yerine kullanılıyor ve en büyük artısı sabitlenebildiği için normal araba paspası modelleri gibi kayma yapmaması. Bunun yanında kenarlarında bulunan yükseltiler sayesinde içine dökülen herhangi bir şeyin dışarı çıkmasını ve arabayı kirletmesini engelliyor. Bu kadar çok avantajı olması ve bagaj havuzu fiyatları ile araba paspası fiyatları arasında çok fazla bir fark bulunmaması bu ürünlerin tercih edilmesi için en büyük etken olarak karşımıza çıkıyor.
bagaj havuzu: http://www.arabamaraba.com/bagaj-havuzu-ve-urunleri

BMW, Sokak Lambasıyla Şarj Edilebilen Araba Üretecek

 Özellikle son günlerde araba markaları arasında son derece popüler olan bir akım var. O da elektrikle şarj edilebilen arabaların icat edilmesi! Bu fikir şimdilik size ''geleceğe dönüş'' filminden fırlayıp gelmiş gibi görünebilir, ancak hiç de öyle değil. Çünkü petrol kaynaklarının azalması ile artan benzin fiyatları, tüketiciler kadar üreticileri de gelecek için daha farklı yollar denemeye ve bunun için araştırmalar yapmayı mecbur kılıyor. Ayrıca egzoz dumanının atmosfere verdiği zarar da ortada...


Dünyayı daha yaşanılır bir yer kılmak için başlatılan şarjlı araba projesi, BMW'nin ilk somut adımı atması ile bir gerçeklik kazandı. Alman otomotiv firması BMW, ürettikleri yeni elektrikli otomobillerin sokak lambaları vasıtasıyla şarj edilebilir olacağını açıklayarak tartışmalara son noktayı koymayı başardı. Çünkü elektrikli araba üreten, ancak şarj sıkıntısı nedeniyle bir türlü yaygınlaştırılamayan ve piyasaya süremeyen birçok marka var. Oysa ki BMW, elektrikli arabalarda şarj sıkıntısını sokak lambaları ile çözebilmek için çalışmaya başladıklarını açıklayarak prestijine prestij katmayı başardı. BMW'nin yaptığı açıklamaya göre, sokak lambaları verimli LED kaynaklarla desteklenerek elektrikli arabaları şarj edebilecek kapasiteye yükseltilmesi durumunda tüm sorunlar çözülmüş olacak. Elektrikli arabasını bu şekilde şarj eden sürücüler ise akıllı telefonları yardımıyla ödemeyi gerçekleştirebilecekler.


2015 yılından itibaren ilk olarak Almanya'nın Münih kentinde denenecek olan bu yeni proje, başarılı olduğu takdirde elektrikli araba kullanan insanların sayısında ciddi bir artışın yaşanmasına da neden olabilecek. Araba aksesuarları açısından değişen hiçbir şeyin olmayacağını ayrıca açıklayan marka, gelecek için güzel haberler vermeye devam edeceklerini de ekleyerek araba sevenlerin beğenisini bir kez daha kazanmayı başarmış görünüyor.

12 Kasım 2014 Çarşamba

Aracınızda Bulunması Gereken Oto Bagaj Ürünleri


Aracınızla şehirler arası yolculuklara çıkın ya da çıkmayın, bagajınızda mutlaka bulunması gereken bir takım ürünler vardır. Bu ürünler bir yandan sürüş keyfinizin bozulma olasılığına karşın sizi koruyacak özelliklere, bir yandan da aracınızın bakımı için gündelik olarak ihtiyaç duyabileceğiniz seçeneklere sahiptir. Yani bir otomobilin hareket edebilmesi için benzine ne derece ihtiyacı varsa, aracın güvenliği ve sizin ihtiyaçlarınızın için de oto bagaj ürünleri modellerine o derece ihtiyacı vardır. Bu nedenle her sürücünün aracında mutlaka bir oto bagaj çantası bulunmalıdır.

Peki ya bu bagaj çantasında bulunması gereken ürünler nelerdir?


Oto bagaj çantasında mutlaka ufak bir adet ilk yardım çantası bulunmalıdır. Bu ilk yardım çantasının içerisinde sargı bezi, tentürdiyot, oksijenli su, pamuk, ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaç, asprin, çengelli iğne, makas, yara bandı, el feneri, düdük ve bir ilk yardım el kitabı mutlaka bulundurulmalıdır. Oto bagaj çantasında bulunması gereken bir diğer ürün ise gene ufak bir alet çantasıdır. Bu çantanın içerisinde herhangi bir arıza anında otomobilinize müdahale etmenizi sağlayacak ürünler bulunmalıdır. Bu ürünler; tornavida, çekiç pense, izole bant, japon yapıştırıcısı, vida, çivi, somun, ingiliz anahtarı ve karlı günlerde tekerleğe takmak için tekerlek zinciri mutlaka bulundurulmalıdır. Ayrıca yedek tekerlek ve tekerleği takmayı kolaylaştıracak aletler de hazır bulunmalıdır. Oto bagaj ürünleri arasında mutlaka bulunması gereken bir diğer ürün ise yangın söndürme aletidir.

Yukarıda yer alan ihtiyaç listesinde acil durumlarda canınızı korumanız için ihtiyaç duyacağınız oto bagaj ürünlerine yer verilmiştir. Tüm ürünlerin derli toplu olması ve bagajınızda fazla yer kaplamaması için ürünleri büyükçe bir çantaya yerleştirmenizde fayda vardır. Aksi takdirde baş edilemez bir dağınıklık oluşabilir.

Oto Bagaj Ürünleri: http://www.arabamaraba.com/K129,bagaj-urunleri.htm

3 Kasım 2014 Pazartesi

Kadın Sürücülerin Araba Kullanırken Yaptıkları Hatalar


Erkekler arasında kadın sürücülerin hep dikkatsiz oluşlarından ve kaza yapmalarından dem vurulduğunu eminim siz de biliyorsunuzdur. Esasında son derece kaba bulduğum kimi çıkarımların, genele mal edilmediği müddetçe doğrulup paylarının olmadığını da inkar edemem. Peki ya bir kadın sürücü tarafından sıklıkla yapılan hatalar nelerdir?
  • Kadın sürücülerimiz ne yazık ki dikiz ayna kontrollerini yapmıyor, ya da önemsemiyorlar. Oysa ki trafikte öndeki aracı kontrol etmek kadar, arkadan gelen araçları da kontrol etmenin büyük bir öneme sahip olduğunu söylemek mümkün. Aksi takdirde ani yapılan bir fren hamlesinin sonucunda arabanıza arkadan çarpılabilir.
  • Erkek sürücülerin isyan ettiği bir diğer konu da kadın sürücülerin araba hareket halindeyken makyaj yapmaya çalışmaları! Anlık bir dikkat dağınıklığı neticesinde hem kendi hayatını hem de başkalarının hayatını riske atan bu hareket, trafik kazalarına sebep veren davranışlardan birisi olarak kabul ediliyor. Gerçekten de araba sürerken makyaj yapmaya çalışmak ne kadar mantıklı olabilir ki?!
  • Ne yazık ki yapılan hatalardan birisi de arabayı direksiyona yapışık bir şekilde sürmeye çalışmak! Bu durumda direksiyon hakimiyetinin ciddi manada tehlikeye girdiğini söylemek mümkündür.
  • Kadın sürücüleri zorlayan son durumun da aracı park etmek olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle aracını park etmeye çalışırken çizen birçok bayanın, oto bakım ürünleri ile bu çizikleri kapatmaya çalışmasını da normal, hatta doğru bir seçim olarak karşılamak gerekiyor. 

27 Ekim 2014 Pazartesi

Daha İyi Performans İçin Araba Aksesuarları Kullanın

Türk insanının en çok değer verdiği şeyler arasında ev ve araba öncelikli olarak gelmektedir. Özellikle Türk erkeği arabanın yeri çok ayrıdır. Bu yüzden arabaların bakımına ve görselliğine çok önem verilmektedir. Bir arabayı sadece alırken değil, ikinci el olarak satarken dahi arabanın dış görünüşü çok önemlidir. Arabanın değerinin artmasını ya da düşmesini arabanın bakımlı olup olmaması ve kullanılan araba aksesuarları belirlemektedir. Arabanın daha verimli bir performans sağlaması ya da çok daha güzel bir görüntüye kavuşması için kullanılan araba aksesuarları çok önemlidir.


Günümüzde modifiyeli araçların çok daha değerli olmasının başlıca sebebi hem araçların daha güzel bir görüntüye sahip olmasından hem de kullanılan araba aksesuarları modellerinin değerli olmasındandır. Bu tür modifiyeli araç modelleri çoğu zaman performans olarak da diğerlerine göre çok daha başarılıdır. Bu yüzden kullanılan araba aksesuarları performans açısından da büyük bir önem taşımaktadır. Siz de arabanızın çok daha iyi bir performansa sahip olmasını istiyorsanız ya da görüntüsünü daha iyi bir hale getirmek istiyorsanız, kesinlikle araba aksesuar modellerinden yardım alabilirsiniz. Her amaca göre araba aksesuarları bulunabilmektedir. Arabanızın neresinden memnun değilseniz, orası için uygun nitelikte araba aksesuarları kullanabilirsiniz. Bu araba aksesuarları sayesinde arabanızda istediğiniz görüntünün ve performansın olmasını sağlayabilirsiniz.


Günümüzde arabalara harcanan paranın en büyük kısmı araba aksesuar modellerine ayrılmaktadır. Araba aksesuarları için bu kadar çok paranın harcanmasında başlıca etken arabaların çeşitli aksesuarlar sayesinde daha kullanışlı bir hale gelmesinden dolayıdır. Arabanızın çok daha etkili olması ve rakipleri ile arasına fark koyabilmesi için bu tür araba aksesuarları kullanmak bir zorunluluktur. Özellikle ülkemizde en çok kullanılan araba aksesuarları arasında ses sistemleri, bebek koltuğu, kör nokta aynası gibi ürünler gelmektedir. Bu tür araba aksesuarları hem arabayı sizin zevkinize uygun yapar hem de çok daha kullanışlı bir hale gelmesini sağlamaktadır. Bu yüzden hemen hemen her arabada büyük ya da küçük çeşitli araba aksesuarları kullanılmaktadır. Siz de arabanızda bu tür aksesuarları ihtiyaç duyuyorsanız, bunları online olarak temin edebilirsiniz. Aşağıda yer alan bağlantı sayesinde ihtiyacınız olan tüm aksesuar modellerine ulaşabilirsiniz.


Araba aksesuarları: http://www.arabamaraba.com/

26 Eylül 2014 Cuma

Transformers Çılgınlığı


Aynı adlı çizgi diziden uyarlanan Transformers filmi, 2007 yılında yayınlanan ilk bölümünden itibaren hayran sayısını katlayarak sinema dünyasına heyecanlı bir serüvenin takip edilesi filmlerini kazandırmıştır.

Farklı mekanizmalara dönüşebilme yetenekleri olan olağanüstü robotların savaşını anlatan film, bilim kurgu dalında kendi hasılat rekorunu kırmaya devam etmektedir. Filmi izlerken araba aksesuarları açısından da bir hayli bilgilendiğimizi sanırım söylememe gerek yok değil mi? Özellikle insanı hayrete düşüren Optimus Prime'ın muhteşem sahnelerinde bunu fazlasıyla hissediyoruz. Ayrıca film boyunca daha başka birçok farklı lüks otomobil görme şansını elde ediyoruz.

Bir araba aksesuar aşığı olarak ben de bu filmi kimi zaman bambaşka gözlerle izlediğimi itiraf edebilirim. Çünkü hem lüks, hem de kaliteli araba parçalarına ciddi bir ilgim var. Sonuçta kullanmakta olduğumuz arabanın performansını ve konforunu araba aksesuarları belirlemektedir. Bu nedenle aldığı arabaya modifiye aksesuar ve parça taktıran birçok kişi var. Üstelik ben de onlardan biriyim. Örneğin arabanın torpidosunu ve dış parçalarını kaplatıyorum mutlaka. Böylece hem daha klas bir görünüm elde ediyorum, hem de arabamı dışarıdan gelebilecek darbelere karşı korumuş oluyorum. Eğer siz de otomobilinizi korumak istiyorsanız, mutlaka Arabamaraba.com'a göz atın.

24 Eylül 2014 Çarşamba

Araba Aksesuarları Seçerken Dikkatli Olun

Kullanmakta olduğunuz arabanın daha iyi bir performans sergilemesi ve çok daha konforlu bir hale gelmesi için çeşitli araba aksesuarları kullanabilirsiniz. Bu araba aksesuarları sayesinde hem aracınız çok daha konforlu bir hale gelir hem de sürüş deneyiminizde fark yaratacak etkiler gösterebilir. Bu yüzden araba aksesuar modelleri satın alınırken dikkat edilmelidir. Her araba aksesuarı aynı performansı göstermeyeceği için bu konuda seçici olunması gerekmektedir. Araba aksesuarları ve fiyatları arasında bir karşılaştırma yapıldığında fiyatların arttıkça araba aksesuar kalitesinin de arttığı gözlenmektedir. Bu yüzden araba aksesuar fiyatları, ürün seçimi konusunda çok önemlidir.



Araba içi aksesuarları ve araba dışı aksesuarları olarak ikiye ayrılan bu aksesuar modelleri, kullanım alanlarına göre önem sırası değişmektedir. Arabaların aynaları, silgeçleri gibi şeyler araba için hayati bir öneme sahipken, arabanın önüne konulan ve başına sallayan köpek çokta önemli değildir. Bu yüzden arabanıza alacağınız aksesuarlarda öncelikli olarak önemli ve kritik olanları dikkate almanız her zaman öncelikli göreviniz olmalıdır. Çünkü arabanın sağlıklı bir şekilde yol alabilmesi için bu tür araba aksesuarları hayati bir öneme sahiptir.

Arabalarda en çok kullanılan araba aksesuarları arasında araba paspası gelmektedir. Araba paspası, arabanızın temiz kalması açısından büyük bir öneme sahiptir. Özellikle bu paspasların altında bulunan döşeme arabaya sabit olduğu için bu döşemenin temizlenmesi çok zordur. Bu yüzden buralarda araba paspası kullanarak bu işi kolaylaştırabilirsiniz. Öncelikli olarak kullanacağınız araba paspası, yerlere dökülen şeylerin arabanın içini kirletmesini engellemektedir ve üzerine bastığınızda dışarıdan gelen tozun ve kirin arabanın içini kirletmesini engellemektedir. Üstelik bu araba aksesuarları arasında en kolay temizleneni araba paspasıdır.
Arabanızın çok daha güzel bir görüntüye kavuşması için yapacağınız araba aksesuarları alışverişini rahatlıkla ve güvenle arabamaraba.com’dan yapabilirsiniz. 1960 yılından beri araba sektörünün içinde olan bu arabamaraba.com yılların deneyimi ve güvenini online araba aksesuarları satışına yansıtıyor. Buradan araba aksesuarları ve fiyatları hakkında kafanızda hiçbir soru işareti belirmeden gönül rahatlığıyla arabanızla ilgili tüm alışverişi yapabilirsiniz.

Araba aksesuarları: http://www.arabamaraba.com/

9 Eylül 2014 Salı

Araba Dünyasından İlk Merhaba!

Herkese merhaba!

İlk olarak 1600'lü yıllarda ortaya çıkan, ancak 18002lü yıllara gelindiğinde ilk hareket eden otomobilin icadı ile devam edip günümüze dek gelen arabalar, çağımızda bir tutkunun diğer adı olarak karşımıza çıkmaktadır.
Ülkemize ilk defa 1895 yılında gelen otomobil, ilk seferinde gümrük memurları tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştır ve ''zatü-l hareke'' ismi ile anılmıştır. İlk Türk otomobili ise 129 günde tamamlanarak Devrim adını almıştır.
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ilklere konu olan otomobil dünyası, günümüzde üstün bir teknoloji ve bilgi birikiminin sonucu olarak hayatlarımızdaki yerini almaktadır.
Gün içerisinde belki de binlerce otomobile rastlarız. Her biri farklı bir marka, farklı bir model olan bu otomobiller sayesinde bir yerden başka bir yere kolaylıkla gidebiliyoruz. Peki ya dünya üzerinde tahmini olarak kaç adet otomobil vardır dersiniz? İnternette yapılan kaba taslak bir araştırma sonucunda 1 milyar 250 milyon adet otomobil olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu rakamın ülkemizdeki yansımasının ise 7 milyona yakın olduğu söyleniyor.
Bu derece devasa rakamlarla ifade edilen araba sektörü, ülkemizde de kendi pazarını yaratmayı başarmıştır. Bu noktada dikkatleri üzerine çeken ve tüm araba ihtiyaçlarınızı tek bir yerden karşılayabileceğiniz arabamaraba.com'da araba aksesuar ve gereçlerine varana kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olabilirsiniz.

1960 yılından beri otomotiv sektöründe hizmet veren Arabamaraba.com'da araba aksesuarları, oto bakım ve temizlik ürünleri, güvenlik ve aydınlatma ürünlerini bulabilirsiniz. Otomobil dünyasına dair her şeyi ve çok daha fazlasını bulabileceğiniz bu adresi takipte kalın, yeniliklerden ilk olarak siz haberdar olun!